Koti El Rasossa

Hei! Kun päätin taas aloittaa blogin kirjoittamisen päätin myös samalla, että päivitän sitä säännöllisesti. Minulla olisi paljon kerrottavaa mm. matkastamme tänne matkamersulla, mutta nyt kun vihdoin alamme saamaan kotiamme jo meidän näköiseksi, minun on pakko hypätä tähän hetkeen ja jakaa kanssanne kuvia meiltä. 







Kodin löytämisen kriteereinä oli mm. muutamia asioita joita halusimme. Etsimme espanjalaityylistä taloa/kotia. Kodin etsinnän hakufilttereissä merkitsimme myös nämä asiat; uima-allas(oma tai taloyhtiön), lemmikit sallittuja, 3 makuuhuonetta, piha sekä tärkein toiveemme oli kattoterassi. Kattoterassit ovat täällä hyvin yleisiä. Suurin osa kerrostaloasunnoistakin kätkee ylleensä jonkinlaisen terassin. Kun löysimme tämän rivitalon kaikki kriteerimme täyttyivät. 






















Kävimme katsomassa taloa ja ihastuimme siihen oitis! El Raso on yhteisö joka kuuluu Guardamar del Seguran kuntaan, joka taas on Alicanten maakunnassa. El Raso sijaitsee noin 5 kilometrin päässä Guardamarin keskustasta, 12 kilometriä Torreviejan keskustasta sekä 37 kilometriä Alicanten lentokentältä. 

Alue on rauhallinen, lapsi- ja koiraystävällinen sekä kaunis. Lähellämme on useita kahviloita, ravintoloita, pieni kauppa, apteekksi, eläinlääkäri sekä Kiinalainen bazaari. 






Olemme käyneet testaamassa lähikahviloita sekä käymme säännöllisesti tutustumassa asuinalueen ihmisiin juurikin näissä kahviloissa. Verkostautuminen on tärkeää ja olemme saaneet ihanan vastaanoton ja olomme on hyvin tervetullut. Alueella on paljon brittejä, mutta myös skandinaavialaisia. Eräs ruotsalainen perhe otti minuun yhteyttä ja olemme sopineet heidän kanssaan treffit.

Alueella on myös paljon asukkaita jotka asuvat täällä vain osan vuodesta joten tämän hetkinen rauhallisuus johtuu myös siitä. Mutta monia naapureita on tulossa tänne esimerkiksi talven viettoon. 













Nyt vietämme täällä rauhallista lauantaipäivää. Ensiviikolla on taas edessä parit tapaamiset virastoissa ja paperihommat jatkuvat. Vaikka kaikki on hieman hidasta niin nyt olemme jo ottaneet muutaman askeleen eteenpäin. 



Tänään aamulla meillä oli jo selkeästi viileämpää, 16 astetta, mutta nyt lämpötila on jo noussut, 25 varjossa ja reilusti yli 30 auringossa. Lämpöä siis riittää ja sehän sopii meille. 

Aamuisin noustuamme avaamme ovet ja ikkunat, että saamme hyvän läpivedon kotiin. Se on tärkeää kosteuden vuoksi. Läpiveto ja auringonvalo tulvii sisälle ja koti pysyy raikkaana.



Anssi ja Edvin pelaavat juuri Uunoa terassilla ja minä päivittelen blogia. Olemme sisustaneet kattoterassia ja se on kovassa käytössä kokoajan. Olemme aina toivoneet kattoterassia, paikkaa jossa voimme viettää runsaasti aikaa. Paikkaa jonka saan sistustaa ja täyttää ihanilla kasveilla. Kasveilla joita ei tarvitse sitten siirtää sisälle talveksi. Päivällä täällä on edelleen kuuma kuin saunassa, mutta varjon alla on mukava loikoilla. Illalla valot ja kynttilät antavat ihanan tunnelman ja valaistuksen. 

Heti aluksi kävimme ostamassa lastillisen kasveja. Nyt meillä on oma sitruunapuu. Kaveriksi hankimme myös limen sekä paljon muita kasveja. Tulevaisuudessa haluaisin myös mandaariineja, tomaateja ja muita hyötykasveja. 




Nyt toivotan teille oikein mukavaa viikonloppua. Ja palaan taas pian. Haluan kertoa mm. matkastamme tänne, jakaa vinkkejä paikoista joissa olemme käyneet, mutta lähinnä haluan jakaa kanssanne sitä meidän normaalia arkea. Arki täällä on(tai tulee olemaan)ihan tavallista, ainut vaan, että olemme Espanjassa. Ulkomailla asutessa sitä unohtaa helposti, että ulkopuolisille kaikki vaikuttaa niin erilaiselta, mutta itse nopeasti tottuu siihen expat-elämään. Vielä toistaiseksi mekin elämme omassa huumassa ja paratiisi kuplassamme, mutta pian koittaa se päivä kun meille arjen asiat eivät enää eroa arjestamme suomessa, muuta kuin sijainnillisesti.   








Expat-elämä ja arki ulkomailla voisi itsestäänkin olla hyvä blogipäivityksen aihe. Ja jos sinulle tulee mieleen aiheita tai asioita joista haluaisit minun kirjoittavan ja kertovan niin laitathan viestiä.

Ihanaa viikonloppua!

Terveisit täältä sitruunapuun alta!



Kommentit

  1. Onko asuminen kallista kun on vuokra asunto verrattuna suomeen? Miten on työn saanti siellä? Ihanaa kun on lämmintä me täällä Suomessa vartutaan lumisadetta ja kylmää. Teille kaikille ihanaa elämää auringon alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Vuokrat ovat edullisempia kuin Suomessa, mutta on myös alueita joissa vuokrataso on aika korkea. Talo jota me vuokraamme olisi kalliimpi Suomessa, jopa Kymenlaakson alueella. Mutta pitkäaikainen vuokrasopimus vaikutta myös hintaan ja monia taloja saa vuokrattua vain lyhyeksi ajaksi, ns. kesäkaudeksi. Sesongin ulkopuolella hinta on edullisempi. Nyt emme tee töitä, mutta jossakin vaiheessa työn aloitus on ajankohtainen. Täällä vakituiseen asumiseen tarvitaan vaadittavat paperit ja meillä paperihommat ovat prosessin alla. Eilen Anssi ja Edvin saivat jo omat NIE-numerot jotka ovat siis vaadittavat esim. auton ostoon, työhön, puhelin, netti jne. sopimuksia varten. Täällä "kesäinen" ilmasto jatkuu vielä vaikka yöt viilevät jo noin 15 asteeseen. Päivät ovat reilusti yli 20 astetta, oikeastaan tämänkin viikon lämpötilat ovat olleet 25 astetta päivittäin. Tästä me nautimme ja tätä varten muutimme. Hyvää viikonloppua sinne!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit