Lemon Tree Market - Sunnuntaimarkkinat

Hei! Uusi viikko on taas edessä ja viime viikonloppua vietettiin jo meille perinteeksi tulleella tavalla, eli sunnuntaimarkkinoilla. Vieressämme sijaitsee suuri markkina-alue sitruunapuu viljelmien keskellä, joka täyttyy monenlaisilla myyntikojuilla joka sunnuntai. Lemon Tree Market on yksi alueen suurimmista markkinoista. Käymme joka sunnuntai markkinoilla mm. ostamassa seuraavan viikon hedelmät ja vihannekset. Nappaamme mukaan myös ruuat ja syömme paellaa joka sunnuntai. 



Markkinoilla myydään vaikka ja mitä. Tarjolla on mm. elektroniikkaa, vaatteita, tekstiilejä, leluja, asusteita, mattoja ja plajon muutakin. Alue on myös täynnä kahviloita ja ravintoloita joissa soi iloinen musiikki, ympärillä kaikuu puheen sorina ja voit aistia mahdottoman hyvän tunnelman. 






Nyt kun meilläkin on arki alkanut rullaamaan, on mukavaa saada jotakin puuhaa viikonlopuille. Sunnuntaimarkkinoista olemme saaneet kivan perinteen.

Alkuun tuli kierreltyä kojuja aika paljon, sillä meillä oli myös ostettavaa ja tarpeita muuton yhteydessä, mutta eilen emme kiertäneet myyntikojuja vaan sujahdimme reippaassti jo tutuksi tulleita oikoteitä pitkin suoraan vihannesten luo.





Vakiona ostoslistalla ovat mm. paprikat, munakoisot ja kurkut. Sekä mahtavan maukkaat jätti granaattiomenat ja tietysti koko perheen suosikit, mandariinit. Täällä saamme kyllä kaikki tarvittavat vitamiinit suoraan tuoreista hedelmistä ja vihanneksista. Olen aina tykännyt mandariineistä sekä granaattiomenoista, mutta täällä ne maistuvat taivaalta. 



Lemon Tree markkinat kannattaa ehdottamasti kokea. Meno on selkeästi hiljentynyt nyt, mutta esimerkiksi eilenn, aruinkoisena sunnuntaina, porukkaa oli taas paljon. Sesonkiaikana kannattaa varautua pitkiin autojonoihin ja suuriin väkijoukkoihin. Koimme myös tämän lokakuussa. Parkkipaikkoja on onneksi runsaasti, mutta muistathan varautua, sillä aikaa kuuluu jo pelkästään saapumiseen sekä poistumiseen. Monet matkaavat markkinoille myös polkupyörillä. Matka esimerkiksi Torreviejan keskustasta on vain reilut 10 kilometriä.







Markkinat ovat hyvin kansainväliset. Kävijät ovat kotoisin ympäri maailmaa, osa täällä asuvia expatteja, mutta myös paljon turisteja. Markkinoilta löydät myös useita kansainvälisiä ravintoloita; saksalainen baari, ruotsalainen kahvila, thaimaalainen ravintola, tanskalainen, kuubalainen jne.

Viikko sitten kävimme äitini kanssa ruotsalaisessa kahvilassa syömässä kalavoileipäkakut! 
Ihan mahtavat!



Ja vinkkinä vielä, että kun poikkeat markkinoilla niin muistathan ostaa churroja! Churropaikkoja on useita joten löydät ne varmasti. Ihanat rapeat, suolaisen ja makean sekoitteiset, rasvaiset espanjalaiset "munkit".  




Jo Thaimaassa asuessani rakastin markkinoita. Ja siellä niitä oli useita päivä ja varsinkin yömarkkinat olivat suosittuja. Markkinoilla ei välttämättä tarvitse ostaa mitään sen kummempaa, mutta tunnelma on kohdillaan ja ruuhkaisia kujia kojujen ympäröimänä on jotenkin niin mukava tepastella. 

Joten jos olet täällä päin käymäss tai asut lähistöllä ja et ole vielä käynyt Lemon Tree markkinoilla niin sataprosenttinen iso suositus meidän perheeltä! 

Mukavaa uutta viikkoa ja palaan taas pian!




Aino-Kaisa 







Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit